Maledivy… je zvláštní, jak už samo slovo v nás vyvolává pocit něčeho krásného. Jsou v něm uschovány exotické dálky, pláže s jemným bílým pískem, vodní vilky na dřevěných kůlech zapíchnutých do dna Indického oceánu, palmy sklánějící se nad vodní hladinou a nádherně barevný podmořský svět… A přesně takové Maledivy opravdu jsou. Potřebujete-li ještě více důvodů k návštěvě některého z tropických ostrovů, tak tady je máte 🙂

  • Teplo a slunce. Počasí na Maledivách vás určitě nezklame, necháte-li si od nás poradit, kdy tam vyrazit. Teploty se tu celoročně pohybují okolo 28-32° C, ale nejstabilnější počasí je mezi prosincem a dubnem. Teplo je i ve zbývající části roku, jen vás – především v červnu a v červenci – může překvapit déšť.
  • Čerstvý neznečištěný vzduch. Maledivy jsou jedna z mála zemí, kde se nerozvinul téměř žádný průmysl a na ostrovech nejezdí auta. Země se spoléhá na cestovní ruch a rybolov, ovšem i ryby se tu chystají především „na prut“. A tak dýchejte z plných plic…
  • Romantika a zase romantika. Maledivy patří mezi nejromantičtější místa na světě, opravdový ráj pro zamilované. Sníte o romantické svatbě či svatební cestě? Nemůžete si vybrat lepší destinaci, než jsou Maledivy…
  • Klid a relaxace. Tady se vám bude skvěle lenošit a odpočívat. Zdejší poklidná až lenivá atmosféra je doslova balzámem na pocuchané evropské nervy a únavu z hukotu města.
  • Koupání a vodní sporty. Nechcete jen lenošit? Ale trošku ano, že jo… ale rozumíme – chcete si užít i nějaké ty aktivity. Nemusíte mít obavy, hotelové rezorty nabízejí velký výběr vodních sportů – kajaky, šlapadla, vodní skútry a spousta dalších. Na Maledivách si můžete zahrát i golf, a to v letoviscích Kuredu Island Resort and Spa a Shangri-La´s Villingili Resort & Spa. Na své si tu přijdou i cestovatelé, jen místo aut, motocyklů, vlaků či autobusů za zážitky vyrazíte lodí či letadlem. Oblíbenými výlety jsou třeba návštěva hlavního ostrova Malé nebo poznávání malých ostrůvků obývaných domorodci. A můžete se jen tak plavit katamaránem, užívat si koupání v oceánu a vychutnat si přitom úžasný západ slunce. Možná na svých cestách potkáte i delfíny…
  • Potápění a šnorchlování. Ať zvolíte první či druhou variantu, nádherný podmořský svět si na Maledivách užijete dosytosti. Při šnorchlování uvidíte hejna pestrobarevných rybiček a rybek, ale žijí zde i větší ryby. A potápěči? Na ně tu čekají skutečně nezapomenutelná setkání – třeba i s největšími mořskými živočichy jako jsou obří manta či pyskoun obrovský. Další informace naleznete v našem článku Maledivy – ráj potápěčů.
  • Vysoká úroveň služeb. Maledivské hotely vám zajistí vysoký komfort, ať už jde o ubytování, stravování, pokojový servis či další služby. Většina hotelů má vlastní lázně (spa), v nichž se můžete nechat hýčkat masážemi a mnoha dalšími relaxačními a zkrášlujícími procedurami.
  • Příjemná atmosféra, milí lidé. Na Maledivách všude panuje příjemná atmosféra, Maledivci jsou přívětiví, pracovití a optimističtí lidé. Bez problémů se tu domluvíte anglicky. Je třeba však – především mimo hotelové resorty – brát ohledy na určité zvyky spojené se zdejší muslimskou vírou. Například chodit střídmě oděni mimo hotely nebo se zouvat před vchodem do domu či mešity. A pochopitelně chránit zdejší přírodu.
  • Bez řidičáku. Svůj řidičský průkaz můžete klidně nechat doma. Auta jezdí jen v hlavním městě Malé a na nejjižnějším atolu Addu. Místo taxíku si tu více užijete hydroplány či rychlé čluny (kluzáky).
  • Žádné vízum, žádné očkování. Při cestě na Maledivy od vás nebude vyžadování žádné vstupní vízum, jen při příletu se na letišti při kontrole prokážete zpáteční letenkou a voucherem do hotelu. Před cestou sem také nemusíte podstoupit žádné povinné očkování.