Na ostrov Praslin (čti Pralén), který je 10 kilometrů dlouhý a 3,7 kilometru široký, vás z Mahé doveze moderní trajekt Cat Cocos nebo sem za 15 minut přiletíte s místní leteckou společnosti Air Seychelles. Praslin je menší, ale také mnohem sušší než Mahé. Stojí tady dva pětihvězdičkové hotely – Constance Lemuria a Raffles Hotels and Resorts. U našich klientů jsou oblíbené tří až čtyřhvězdičkové hotely – například hotel L´Archipel – které nabízejí luxusní ubytování za velmi příznivou cenu.

Praslin je hornatý ostrov s lesy, nádhernou přírodou a výjimečnými plážemi, u nichž najdete i korálové útesy, ideální místo na potápění a šnorchlování. Nejznámější zdejší pláží je Anse Lazio (na úvodní fotografii), která bývá zařazována mezi deset nejkrásnějších pláží světa. Velmi navštěvovanou a fotografovanou pláží je také Anse Georgette (video).

Na Praslinu si na své přijdou i milovníci golfu. U hotelu Constance Lemuira je 18jamkové golfové hřiště. Bylo vybudováno v roce 1999 a je opravdu výjimečné. O jeho unikátnosti svědčí i zařazení mezi 10 nejkrásnějších světových golfových resortů. Mnozí hráči tvrdí, že jde o nejkrásnější hřiště na světě. Vine se podél pobřeží s výhledy na bílé pláže a zelené kopce.

V centru ostrova by vám nemělo uniknout Valleé de Mai – Májové údolí – přírodní památka zapsaná na seznam světového dědictví UNESCO. V rezervaci, kterou si Seychelané velmi přísně střeží, se můžete pohybovat jen po vyznačených stezkách. Odměnou za chůzi v tropicky teplém a vlhkém lese vám bude úžasná příroda, vodopád a především palmy Coco de Mer s velmi unikátními semeny. O těchto unikátní endemických plodech si můžete přečíst více v našem článku „Ořech palmy Coco de Mer – symbol Seychel“.