Ostrov hor, sopek a prastarých chrámů. Ostrov plný ibišků, jasmínů, lilií, orchidejí a rýžových polí. Ostrov krásných tanečnic, rituálních tanců a milých lidí. To všechno je Bali – tropický ráj obklopený Indickým oceánem. Přidáte-li k tomu nádherné pláže, romantické západy slunce, bohatý podmořský život i vlny na surfování, máte pohromadě všechny důvody, proč jet za odpočinkem právě sem.

Balangan

Za jednu z nejkrásnějších pláží na Bali turisté označují pláž Balangan. Najdete ji na jižní části ostrova, kousek od chrámu Ulu Watu, který tu stojí na útesu už od 11. století. Pláž obklopují nedozírné modré dálky Indického oceánu, do něhož večer nádherně zapadá slunce. V závětří skal se dobře vykoupete, ale místo je skvělé i pro aktivní turisty. Surfujete? Pak tu potkáte spoustu podobných nadšenců a budete se s nimi těšit na tu správnou vlnu. Na dně zdejších vod je korálový útes. Průzračná voda s různobarevnými mořskými živočichy proto láká ke šnorchlování. Po koupání či sportu si vychutnáte řadu lahodných pokrmů v místních restauracích.

Timbis

Na jižním cípu ostrova můžete navštívit turisticky méně známou pláž Timbis. Pláž ukrytá ve stínu útesu opravdu stojí za vidění. Přístup k ní je sice trochu složitější, protože z vrcholu útesu musíte sejít po strmých schodech, ale zdravý člověk to bez obtíží zvládne. Sjíždějí se na ni především lidé, kteří Bali již dobře znají, a také surfaři. Na pláži si můžete koupit chlazené nápoje a drobné občerstvení. V podvečer si užijete i cestu zpět. Z vrcholu útesu se vám naskytne úžasný pohled na západ slunce s výhledem na oceán.

Dreamland

Romantici už tuší, že pláž s názvem Dreamland bude pro ně to pravé. Dlouhá písečná pláž s bílým pískem a průzračně čistou vodou je jako stvořená pro kouzelné chvilky s partnerem nebo rozjímání o životě. Dosyta si tu vychutnáte tiché posezení při západu slunce. Krásný den i podvečer pak můžete zakončit v restauraci na útesu a vybrat si z výborných místních specialit a bohatého výběru míchaných drinků.

Kuta

Bali je opravdu ideální místem pro surfaře. Za nejznámější surfařskou oblast je považována Kuta, která vám nabídne spoustu míst ke koupání, potápění a surfování. Pláže tu pokrývá nádherně bílý písek a voda je tu průzračně čistá, především díky hornatým výběžkům lemujícím břehy. Nejblíže od vesnice se nachází známá pláž Segar.

Jimbaran

Na jih od Kuty najdete rybářskou vesnici Jimbaran. Pláže s bílým pískem, které tu přiléhají k několika luxusním hotelům, jsou ideální ke koupání. Ale stejně dobře si tu užijete večer a noc. Pláže totiž lemují restaurace vyhlášené výběrem lahodných a skvěle připravených čerstvých mořských plodů. Místní podniky mají stoly přímo na pláži, a tak si pokrmy vychutnáte za šumu oceánu a klidně bosky v bílém písku.

Padang Padang

Milujete film Eat, Pray, Love (Jíst, meditovat, milovat) s Julií Roberts v hlavní roli? Pak nesmíte vynechat pláž Padang Padang. Známá scéna procházky po pláži se točila právě tady. Pláž leží na západním pobřeží poloostrova Bukit. Klene se nad ní most, z něhož je úchvatný pohled na okolní útesy a lámající se vlny na obzoru. Užijete si tu krásnou procházku podél pobřeží mezi kameny a útesy. Určitě si s sebou nezapomeňte vzít foťák, pořídíte tu mnoho pěkných záběrů a momentek.