Abu Dhabi je perfektní směsicí luxusu, kultury a dobrodružství. Město je domovem některých z nejimpresivnějších architektonických děl na světě a nabízí nekonečné možnosti pro zážitky z nakupování, gastronomie a umění. Jeho čisté a bezpečné ulice a přátelská atmosféra dělají z Abu Dhabi ideální destinaci pro rodiny, páry i sólo cestovatele.

Co vidět a dělat v Abu Dhabi?

  • Velká mešita šejka Zayeda

Tato impozantní stavba je nejen největší mešitou ve Spojených arabských emirátech, ale také jednou z největších mešit na světě. Je známá svými více než 80 kupolemi, tisíci sloupy, zlatými lustry a obrovským ručně vázaným kobercem. Je to klíčové místo pro pochopení islámské kultury a architektury.

  • Louvre Abu Dhabi

Otevřený v roce 2017, tento muzejní komplex je první pobočkou slavného pařížského Louvru mimo Francii. Nabízí umělecká díla z celého světa v nádherně navržených galeriích a je ukázkou kulturní spolupráce mezi UAE a Francií.

  • Ferrari World Abu Dhabi

Tento tematický park je nebe pro milovníky adrenalinu a automobilové nadšence. Nabízí nejrychlejší horskou dráhu na světě, Formula Rossa, a mnoho dalších atrakcí inspirovaných značkou Ferrari.

  • Yas Island

Yas Island je centrum zábavy a volného času, kde najdete Ferrari World, vodní park Yas Waterworld a Warner Bros. World, jeden z nejnovějších tematických parků v regionu.

  • Emirates Palace

Tento luxusní hotel je často považován za ikonu Abu Dhabi. Jeho impozantní architektura a zlatem zdobené interiéry jsou skvělým příkladem opulence, která je typická pro emiráty.

  • Corniche

Abu Dhabi Corniche je rozsáhlý pobřežní bulvár, který nabízí nádherné pohledy na Perský záliv. Je ideálním místem pro odpočinek, pikniky a sportovní aktivity s několika plážemi, dětskými hřišti a kavárnami.

  • Qasr Al Watan

Tento nedávno otevřený palácový komplex slouží nejen jako oficiální sídlo prezidenta UAE, ale je také otevřen pro veřejnost jako muzeum, které ukazuje vládní strukturu a kulturní dědictví UAE.

V jakém období Abu Dhabi navštívit?

Říjen až duben: Toto období je považováno za ideální pro návštěvu Abu Dhabi. Teploty jsou v tomto období příjemnější, obvykle se pohybují od 18 do 30 °C. Chladnější počasí umožňuje turistům pohodlně prozkoumávat venkovní atrakce a užívat si různé aktivity, jako je návštěva mešit, procházky po promenádě Corniche, nebo relaxace na pláži. Také je to skvělý čas na účast na různých kulturních a sportovních událostech, jako je Abu Dhabi Grand Prix, která se koná každý rok v listopadu/prosinci.

Poznejte Abu Dhabi s námi

Hledáte dovolenou, která kombinuje luxus, kulturu a dobrodružství? Pak je Abu Dhabi perfektní destinací pro vás! S Elixír tours zažijete Abu Dhabi v plné parádě a s komfortem, jaký si zasloužíte.

Vyberte si z naší nabídky ZDE. 

Nebo se nám ozvěte na info@elixirtours.cz, +420 603 447 755. Jsme tu pro vás.