Česko je rájem pivařů. Vždyť pivo je u nás často levnější než sodovka a v pití piva patříme dle statistiky na přední příčky. Celý svět nám kvalitu našeho piva závidí a naše pivovary jsou cílem mnoha turistů. A proto se musíme podívat na to, jak jsou na tom jinde… třeba na Seychelách.

Pro fanoušky seychelského piva je důležitý rok 1972. To se tady pivo narodilo a vydalo se na svou úspěšnou cestu mezi zdejší oblíbené nápoje.

Seychelané si na kvalitě svého piva také zakládají a možná právě proto sem my, Středoevropané, tak rádi jezdíme. Za pivem stojí firma Seychelles Breweries Ltd., která dnes prodává více než 580 000 litrů piva měsíčně. Asi 230 Seychelanů našlo práci právě u této firmy. Kvalita piva je přísně kontrolována a k jeho výrobě se využívají ty nejmodernější technologie.

Seychelské pivo se dokonce pyšní několika cenami v pivařském světě. Medaili získalo v roce 1974 v Bruselu, 1978 v Ženevě a zlatou medaili v roce 1981 v Amsterdamu.

Zase jsme prostě našli další důvod, proč jsou Seychely vysněnou destinací nejen žen, ale na své si tu přijdou i muži. Na zdraví a na parádní dovolenou s Elixír tours!