La Digue

La Digue je nejfotogeničtější seychelský ostrov. Někdy se mu také říká „Růžový ostrov“, protože velké kameny na plážích ve slunci házejí růžové odlesky. Tady se zastavil čas. Je tu maličký přístav, na cestách ještě potkáte volské povozy. Stojí tu jen jeden větší hotel, mezi našimi klienty velmi oblíbený Patatran. Jinak jsou tu menší vilkové hotely a penziony, tzv. guesthouses.

Ostrov La Digue se řadí k nejromantičtějším místům světa a není proto divu, že si jej řada našich klientů vybrala pro svou svatbu či líbánky. Svatební obřady se nejčastěji konají na pláži Anse Source d´Argent, která drží titul nejfotografovanější pláže světa. Další pláží, která se pravidelně dostává do seznamu nejkrásnějších pláží světa, je „divoká“ Grand Anse.

Silhouette

A jako čtvrtý nám zůstal ostrov Silhouette, i když je vlastně třetím největším seychelským ostrovem. „Seychely na dlani“ – tak bychom mu také mohli říkat. Chcete-li během krátké dovolené vidět vše, co Seychely nabízejí, pak tento ostrov vám to splní. Rostou tady palmy Coco de Mer a na plážích i v moři se můžete setkat s obrovskými želvami. Celý ostrov je národním chráněným parkem, rezervací, do které jezdí řada biologů a zoologů z celého světa. Ostrov z velké části pokrývají hory a kromě palem tu rostou převážně kadidlovníky a santalové stromy.

Ostrov je téměř neobydlený. Stojí na něm pouze jeden hotel – Hilton Labriz, k němuž patří soukromá pláž (video), a jeden malý penzion. Tady uniknete před davy lidí a shonem a najdete tu klid a souznění s přírodou.