Příznivci golfu se můžou radovat a balit golfové hole! Na Seychelách – přímo v srdci Indického oceánu se totiž nachází hned dvě golfová hřiště.

  • The Seychelles Golf Club

Jedno z nich, the Seychelles Golf Club, leží na východním pobřeží hlavního ostrova Mahé u vesničky Anse aux Pins. Je to menší hřiště s devíti jamkami par 68, nacházející se již 34 let na místě bývalé kokosové plantáže. Kvůli tomu je na některých místech hřiště užší, ale tento nedostatek Vám zcela určitě během hry vynahradí fantastické výhledy na zelenající se kopce v okolí. Je možné, že se Vám ztratí golfový míček – na hřišti totiž číhají krabi, kteří míčky rádi berou a utíkají se svou kořistí pryč.

Seychelles Golf Club je otevřený po celý rok, jeho součástí je i skromnější restaurace. Golfistům tu nachystají chutné sendviče a k nim i například osvěžující místní pivo Seybrew či jiný nápoj.

Již teď jste nadšeni? Náš článek ale nekončí – to lepší vás teprve čeká. Hřiště na Mahé je proti druhému hřišti seychelských ostrovů pouhým zahřátím.

Od roku 1999 se božským golfovým hřištěm pyšní Lemuria Resort na ostrově Praslin.

  • Golfové hřiště v Lemuria Resort

18-ti jamkové hřiště 5 556 m par 70 najdete na severozápadním pobřeží uprostřed neuvěřitelně nádherné přírody. Hřiště se vine podél pobřeží s výhledy na bílé pláže a zelené kopce. Je zde využito rozličného reliéfu, připravte se na překážky jako je voda, palmové porosty či hluboké písečné bunkery. Ty jsou po celém hřišti a představují výzvu i pro zkušené golfisty. Po patnácté jamce se můžete občerstvit a nabrat síly na další výzvy v baru a restauraci.

O unikátnosti hřiště svědčí i jeho zařazení mezi 10 nejkrásnějších světových golfových resortů a další časté ocenění. Hřiště zcela určitě patří mezi ty, na které budete vzpomínat celý život. Mnozí tvrdí, že to je nejkrásnější hřiště na světě. Pokud se rozhodnete zůstat na ostrově Mahé, doporučujeme Vám se sem vydat alespoň na výlet – buď pravidelnou lodní linkou, se kterou cesta trvá něco přes hodinku, či vnitrostátní leteckou dopravou. Malé letadélko se zkušenými piloty vás z Mahé na Praslin bezpečně dopraví za 15 minut.

Abyste si na tomto jedinečném hřišti na ostrově Praslin zahráli, musíte vlastnit zelenou kartu. Handicap není vyžadován. Na obou hřištích lze domluvit lekce s instruktorem golfu.

Pokud rádi sportujete, resort nabízí dva osvětlené tenisové kurty a řadu vodních sportů. Je tu i fitness centrum se saunou a jacuzzi. Relaxaci si můžete dopřát ve wellness centru. Pokud máte děti, i na ty zde čeká  v hotelovém dětském klubu bohatý program.

Toužíte si zahrát golf na Seychelách? Neváhejte nás kontaktovat na info@elixirtours.cz.