Když se řeknou Vánoce, většině z nás se vybaví sníh, zimní radovánky a chladné počasí. Ale co kdybyste tento rok prožili Vánoce na Seychelách? Možná se vám na první pohled zdá zvláštní spojovat exotickou destinaci s tradičními vánočními zvyky, ale pro místní obyvatele jsou Vánoce stejně důležité jako pro nás, a možná i více. 

Seychely, přestože jsou převážně křesťanským státem, v sobě uchovávají hluboké kořeny vánoční tradice. Vánoční svátky jsou zde nábožensky založené a místní komunita velmi lpí na oslavách, které jsou provázeny hodnotami jako je rodina, přátelství a vzájemná podpora.

A jak to celé probíhá?

Podobně jako v Čechách, i na Seychelách se Vánoce slaví s rodinou a přáteli, přičemž Štědrovečerní večeře je také 24. prosince. Podávají se místní speciality jako jsou grilované ryby a mořské plody. Na rozdíl od České republiky, se místo rozbalování dárků po večeři vyráží na půlnoční mši, která je vrcholem Vánoc. Děti si tak dárky vybalují až 25.prosince ráno hned po snídani. 

Výzdoba a stromeček

Vánoční atmosféru na Seychelách umocňuje i vánoční výzdoba, která je velmi podobná té naší. I když zde není sníh, tak sobi se saněmi, sněhuláci a osvětlené palmy nejsou výjimkou. A vánoční stromeček? Ani ten zde nechybí. Místní si buď zdobí své domovy umělými stromečky nebo využívají větve Přesličníku Casuarina.

Jedním z nejvýraznějších prvků vánočních oslav na Seychelách je respekt a úcta k Ježíši. Kostely se v době Vánoc zaplňují věřícími a společně slaví narození Spasitele. Tento duch vánočního svátku je cítit po celém ostrově, a to i v luxusních hotelích, kde se hosté mohou těšit na vánoční dárky a speciální programy.

Lákají vás bílé Vánoce?

Bíle Vánoce na Seychelách? Přesně tak. Jen místo sněhu na vás bude čekat bělostná písečná plážNečekejte, až se ceny vyšplhají do nebes! Rezervujte si svou exotickou vánoční dovolenou na Seychelách nyní.

Kontaktujte nás ještě dnes a my se postaráme o vše potřebné – od letenek po ubytování ve špičkových resortech. Začněte plánovat své vánoční prázdniny snů už dnes.

Váš ráj na Zemi vás čeká! info@elixirtours.cz +420603447755 nebo si vyberte z naší nabídky na webu ZDE.