Výlety Mauricius

Mauricius, známý svými úchvatnými bílými plážemi, nabízí mnohem více než jen pohled na tyrkysové vody Indického oceánu. Tento ostrovní ráj skrývá mnoho fascinujících míst, která stojí za návštěvu. Připravte se na dobrodružství a vyberte si některý z našich nabízených výletů. Dnes se vydáme na jih ostrova, kde objevíte přírodní krásy a kulturní památky, které vás okouzlí.

 

Curepipe: Kráter sopky a panoramatické výhledy na Mauriciu

Curepipe, město ležící ve vysoké nadmořské výšce na Mauriciu, je známé svým kráterem sopky Trou aux Cerfs. Tento kráter, který je jednou z hlavních turistických atrakcí města, poskytuje návštěvníkům úchvatné panoramatické výhledy na okolní krajinu a pobřežní pláně. Z kráteru se vám naskytne 360° pohled, který vám poskytne jedinečnou perspektivu na krásu ostrova.

Curepipe je také vyhledávané pro své chladnější klima a vysokou vlhkost, což z něj činí ideální místo pro návštěvníky hledající únik od tepla pobřežních oblastí. Město je důležitým centrem obchodu a má bohatou historii sahající až do doby, kdy vlaky usnadňovaly obchod a přepravu mezi Port Louis a vrchovinami.

Grand Bassin: Svaté Jezero Hinduistů a Socha boha Šivy

Grand Bassin, známé také jako Ganga Talao, je jedním z nejposvátnějších míst na Mauriciu. Toto kráterové jezero se nachází v okrese Savanne, asi 550 metrů nad mořem, a je hluboko zasazeno v srdci ostrova. Pro hinduisty na Mauriciu je Grand Bassin místem velké duchovní významnosti, kde se každoročně scházejí tisíce poutníků při příležitosti slavnosti Maha Shivaratri.

Jezero je obklopeno hinduistickými chrámy a sochami, včetně impozantní sochy boha Šivy známé jako Mangal Mahadev, která je vysoká 33 metrů a patří mezi nejvyšší sochy na světě. Říká se, že voda v jezeře je propojena s vodami svaté Gangy v Indii, což dodává tomuto místu zvláštní duchovní význam.

 

Black River Gorges: Největší národní park na Mauriciu

Black River Gorges je největším národním parkem na Mauriciu, rozkládající se na ploše 6 754 hektarů v centrální vysočině ostrova. Tento park je známý svou bohatou biodiverzitou a nádhernými krajinami. Nabízí návštěvníkům úchvatné výhledy, četné turistické trasy, úžasné vodopády a husté lesy plné endemických rostlin a živočichů.

Park Black River Gorges je domovem pro asi 311 druhů původních a endemických rostlin a devět druhů ptáků, které se vyskytují pouze na Mauriciu. Mezi nejoblíbenější aktivity v parku patří turistika, pozorování ptáků a pikniky. Vyhlídky jako Gorges Viewpoint poskytují panoramatické výhledy na zelené rokle a hluboké lesy. Black River Gorges je také ideálním místem pro milovníky přírody, kteří chtějí prozkoumat divokou krásu Mauricia.

Oblast Chamarel: Sedmibarevná země / Seven coloured Earth 

Seven Coloured Earth je jedním z nejvýznamnějších přírodních jevů a turistických atrakcí na Mauriciu. Tato fascinující geologická formace se nachází v oblasti Chamarel a je známá svými unikátními písečnými dunami, které září sedmi různými barvami: červenou, hnědou, fialovou, zelenou, modrou, azurovou a žlutou. Tyto barvy vznikly přeměnou čedičové lávy na jílové minerály a jejich vzájemným mísením a opětovným oddělováním kvůli tropickým povětrnostním podmínkám.

Zákaz vstupu: Tato barevná země je chráněna a uzavřena plotem, aby se zabránilo erozi a poškození. Návštěvníci mohou sledovat tento přírodní zázrak z vyhlídkových plošin a naučných stezek, které poskytují informace o geologii a historii místa. Seven Coloured Earth je obklopena nádhernou přírodou a je ideálním místem pro fotografování a obdivování geologických divů Mauricia.