Nebaví vás povalovat se celou dovolenou na pláži? A hrajete golf? Co si zahrát na jedinečných golfových hřištích s výhledem na oceán, zatímco vaše drahá polovička chytá bronz? Ať už jste začátečník nebo zkušený hráč golfu, máme pro vás tipy, kam se s Elixírem vydat za jedním z nejoblíbenějších sportů současnosti – GOLFEM.

Ile aux Cerfs Golf Club

Jednou z exotických destinací bohatých na golfová hřiště je bezesporu Mauricius. Chcete-li si dobře zahrát, zamiřte na samostatný ostrov Ile Aux Cerf. Tady se nachází druhé největší golfové hřiště v zemi – Ile Aux Cerfs Golf Club. Čeká tu na vás 18 jamek, vybudovaných na místě bývalé cukrové plantáže. Hru na tomto hřišti vám zpestří 9 jezer a nechybí ani vybudovaný drive přes vodu. Tento typ hřiště je vhodný jak pro zkušené golfisty, tak pro úplné začátečníky, kteří mají svou velkou golfovou kariéru před sebou.

Chcete-li skloubit golfové zážitky s dovolenou v luxusním resortu, kde si bude užívat i vaše drahá polovička, doporučujeme návštěvu Hotelu Ambre****, který leží přímo na pláži se zlatým pískem a průzračnou vodou. Mezi další prověřené hotely, které nabízejí vstup na golfové hřiště v termínu od 1.listopadu 2018 do 31. ledna 2019 zdarma, patří Long Beach Resort***** a Sugar Beach*****. V jiných termínech je vstup na golfové hřiště zpoplatněn 20 eury na hru a osobu.Golf na Mauriciu, Ile Auxcerfsure

The Anahita Golf Course

Jedno z nejlepších hřišť na celém ostrově je jednoznačně The Anahita Golf Course na východním pobřeží Mauricia. Spravuje ho hotel Four Season a zprovozněno bylo v roce 2008. Golf si tady skutečně užijete. Stavitel hřiště – golfová legenda Ernie Els – cíleně vybral tuto lokalitu a postavil hřiště u pobřeží s nejkrásnějšími plážemi. Na své si tu přijdou profesionálové i ti méně zkušení, každá z 18 jamek umožňuje výběr z pěti různě náročných odpališť. Závěrečné tři jamky tohoto hřiště patří k nejkrásnějším golfovým místům na světě. Odpalovat je budete s nádherným výhledem na oceán, takže možná na chvíli i zapomenete hrát 🙂

Začínáte nebo si chcete snížit handicap? Využít můžete zkušenosti kvalifikovaných členů Golfové akademie, kteří jsou připraveni se vám plně věnovat.

Až úspěšně dostanete míček do poslední 18. jamky, navštivte Club Hause a vyberte si z bohaté nabídky osvěžujících nápojů a lahodného jídla. Celkovou atmosféru při posezení s přáteli vám zdokonalí nezapomenutelný výhled na lagunu.

Golf na Mauriciu, Anahita

Golf na Mauriciu, Anahita, golfová akademie

The Legend

Hřiště The Legend je pořadatelem turnaje Mauritius Open a hostí prestižní European Senior Tour. Každoročně se tak na tomto místě, které je známé svou náročností, střetne přes 70 profesionálů ze všech koutů světa. Hřiště je zasazeno do překrásných tropických zahrad  na východním pobřeží ostrova u pláže Belle Mare. Vstup na toto hřiště mají pouze hráči, kteří jsou hosty  hotelu Constance Belle Mare Plage***** nebo Constance Le Prince Maurice*****.

Hřiště bylo vystaveno na místě bývalé jelení obory. Zážitek z celé hry vám obohatí 34 bunkrů a mírně zvlněné fairways. Na ploše objevíte řadu zákoutí s vodními hazardy a lávovými kameny, což je důvodem proč by každý hráč měl být vybaven velkým množstvím míčků 🙂

Golf na Mauriciu, The Legend

The Links

Vzhledem k zvyšujícímu se zájmu o golf a neustálé obsazenosti úspěšného hřiště The Legend, bylo ve stejném areálu vystaveno hřiště The Links. Svou hru tu budete moci prověřit na zcela odlišném terénu. Na žádném jiném hřišti totiž nemáte možnost hrát mezi skalami sopečného původu.

Golf na Mauriciu, Links

Zaujali jsme vás? A kdy si přijedete zahrát? Mauricius i jeho zajímavá golfová hřiště jsou nádherné během celého roku…

Elixírka Tereza