Severní část Mauricia je plná krásných míst, která stojí za návštěvu. Nabízí jak přírodní krásy, tak kulturní a historické památky. Zde je několik tipů na výlety po severním Mauriciu:

1. Grand Baie

Grand Baie je nejznámější turistické centrum v severní části Mauricia. Toto město je známé svými nádhernými plážemi, rušným nočním životem a množstvím vodních sportů, jako je potápění, šnorchlování a jízda na vodních skútrech. Můžete také navštívit místní trhy a obchody, kde najdete autentické suvenýry.

2. Cap Malheureux

Toto malebné rybářské městečko je známé svou ikonickou červenou střechou kostela Notre-Dame Auxiliatrice, který stojí na břehu oceánu. Cap Malheureux je ideální místo pro relaxaci, kde můžete obdivovat krásné výhledy na Coin de Mire a další okolní ostrovy.

3. Pamplemousses Botanical Garden

Botanická zahrada Pamplemousses je nejstarší botanická zahrada na jižní polokouli. Je domovem různých exotických rostlin, včetně obřích leknínů a mnoha druhů palem. Tato zahrada je také místem, kde se můžete dozvědět více o mauricijské flóře a fauně.

4. Château de Labourdonnais

Château de Labourdonnais je nádherná koloniální vila postavená v 19. století. Dnes slouží jako muzeum, kde můžete vidět, jak žila mauricijská aristokracie. Okolní zahrady jsou také skvělým místem pro procházku. V areálu se nachází destilérka, kde se vyrábí místní rum, který můžete ochutnat.

5. Trou aux Biches

Trou aux Biches je jedna z nejkrásnějších pláží na severu Mauricia, známá svým jemným bílým pískem a tyrkysovou vodou. Je to ideální místo pro rodiny i páry, kteří hledají klid a pohodu. Pláž je také vhodná pro šnorchlování, protože zdejší korálový útes je plný života.

6. La Cuvette Beach

La Cuvette je menší a méně známá pláž v blízkosti Grand Baie, ale je to opravdový skvost. Díky své menší návštěvnosti je ideální pro ty, kteří hledají klidnější místo k relaxaci. Voda je zde klidná a průzračná, což z ní dělá perfektní místo pro plavání.

Každé z těchto míst nabízí jedinečný zážitek, ať už hledáte dobrodružství, kulturu, nebo klid a pohodu.