Letiště Václava Havla v Praze hlásí několik změn v parkování. Vznikne nové parkoviště, zkrátí se doba bezplatného stání a čeká nás modernizace systému.

Zkrácena doba bezplatného parkování

Od května se doba pro bezplatné parkování snižuje z 15 na 10 minut. Tato změna znamená, že řidiči budou mít méně času na vyložení zavazadel a rozloučení s cestujícími. Pokud někdo potřebuje více času, bude si moci přikoupit dalších 15 minut za 50 korun.

Změna vychází z analýzy dat, která ukazuje, že 90 % řidičů zvládne opustit expresní parkoviště do 10 minut. Podle člena představenstva Letiště Praha, Jakuba Puchalského, se tedy tato změna dotkne jen malého počtu zákazníků. Letiště se tímto krokem snaží zefektivnit využívání expresních parkovišť a minimalizovat zdržení.

Bezkontaktní platba u výjezdu

Letiště Václava Havla také zavádí několik modernizací a vylepšení v parkovacím systému, které cestujícím i návštěvníkům přinesou větší pohodlí a flexibilitu. Nově bude možné platit parkovné přímo při výjezdu kartou, mobilním telefonem či QR kódem, což zrychlí a zjednoduší celý proces odjezdu. Modernizace se týká i systémů závor a technologie pro sledování registračních značek. Instalace nových kamer do parkovacího domu umožní, aby byla auta vpouštěna na základě předchozí rezervace a nahlášené registrační značky.

Třetí expresní parkoviště

Parkoviště PB Economy, které se nachází před Terminálem 2, se stane od května třetím expresním parkovištěm. Na novém expresním parkovišti  vznikne 70 míst a nový Taxi point pro snadnější navigaci cestujících, kteří nechtějí využít služeb smluvního taxi operátora letiště, společnosti Uber. Celkový počet parkovacích míst na expresních parkovištích se zvýší na 350. Pro krátkodobé parkování s hodinovou tarifikací mohou cestující od května využít parkovací dům PC komfort s ceníkovou cenou 80 korun za hodinu.

Tip redakce: Naplánujte si svůj příjezd na letiště s přihlédnutím k novým časovým omezením pro parkování 🙂

Zdroj prg.aero