Maledivské ostrůvky připomínají šňůru perel, jež byly rozsypány jihozápadně od Indie nedaleko rovníku. Jak tyto rajské ostrůvky vlastně vznikly? Maledivy „vyrostly“ z nitra Země – tvoří je atoly sopečného původu. Pro nás jsou Maledivy i „Veledivy“, pojďte se o tom s námi přesvědčit :).

  • Počasí na Maledivách je příslibem krásné exotické dovolené. Teploty se celoročně pohybují okolo 28-32° C, vrcholná turistická sezona je mezi prosincem a dubnem, ale teplého počasí si užijete i ve zbývající části roku, jen zde více prší (především v červnu a v červenci).
  • Na Maledivách dýchejte z plných plic, ovzduší tu není znečištěné. Nerozvinul se tu téměř žádný průmysl, největším odvětvím je cestovní ruch a poté rybolov – ovšem i ryby se tu chytají především „na prut“.
  • Před cestou na Maledivy nemusíte podstupovat žádné povinné očkování a nebude od vás vyžadováno zvláštní vstupní vízum (při příletu se prokážete zpáteční letenkou a voucherem do hotelu).
  • Do kufru rozhodně nebalte řidičský průkaz. Auta jezdí jen v hlavním městě Malé a na nejjižnějším atolu Addu. Místo taxíku si zde více užijete hydroplánu či rychlého člunu (kluzáku).
  • Maledivy patří mezi nejromantičtější místa na světě – teploučká, průzračná tyrkysová voda, bělostné liduprázdné pláže, voňavé květiny, slaďoučké ovoce – opravdový ráj pro zamilované. Sníte o romantické svatbě či svatební cestě? Maledivy promění tento sen v nádhernou skutečnost…
  • Nikde jinde na světě se nelenoší tak pěkně jako v maledivských rezortech – poklidná atmostéra Malediv působí jako balzám na naše pocuchané evropské nervy :).
  • Úroveň služeb je zde na vysoké úrovni – hotely Vám zajistí vysoký komfort, aniž byste museli hnout prstem. Většina hotelů má vlastní lázně (spa), v nichž se můžete nechat hýčkat na masážích či při mnohých zkrášlujících procedurách.
  • Všude panuje příjemná atmostéra, obyvatelé Malediv jsou přívětiví, pracovití a optimističtí. Bez problémů se zde domluvíte anglicky. Sluší se dodržovat určité zvyky spojené s jejich vírou (například respektovat pravidlo chodit střídmě oděni mimo hotelové rezorty).
  • A že nechcete jen lenošit? Nebojte se, hotelové rezorty nabízí velký výběr vodních sportů – nejrůznější vodní sporty (kajaky, šlapadla, vodní skútry atd.), ale jsou zde i dvě golfová hřiště. Můžete si vybrat i z nabídky výletů a navštívit třeba hlavní ostrov Malé, menší ostrůvky obývané domorodci nebo se jen tak plavit katamaránem a užít si koupání a nezapomenutelný západ slunce (třeba potkáte i delfíny).
  • Na Maledivách můžete při šnorchlování vidět hejna nádherných pestrobarevných rybiček a rybek, ale žijí zde i větší ryby. A potápěči? Na ně tu čekají skutečně nezapomenutelná setkání – třeba i s největšími mořskými živočichy jako jsou obří manta či pyskoun obrovský.