Když se řekne Mauricius, většině z nás se vybaví nádherné pláže, tyrkysové laguny a luxusní resorty. Tento exotický ostrov však nabízí mnohem více než jen opalování a koupání. Milovníci golfu zde najdou jedno z nejkrásnějších míst na světě, kde mohou spojit svou vášeň pro tento sport s relaxací v tropickém ráji. Pokud plánujete nezapomenutelnou golfovou dovolenou, Mauricius by měl být na vrcholu vašeho seznamu.

Na Mauriciu najdete jedny z nejúchvatnějších golfových hřišť na světě, která jsou navržena tak, aby oslnila nejen hráče, ale i milovníky přírody. Mnohé z nich se nachází v prestižních golfových resortech, které nabízejí svým hostům nejen bezplatné green fee, ale také dopravu na hřiště, což činí dovolenou bezstarostnou a naprosto komfortní.

Ile Aux Cerfs: Ráj pro milovníky golfu

Jedním z nejznámějších golfových hřišť na Mauriciu je Ile Aux Cerfs, 18-jamkové mistrovské hřiště s PAR 72. Toto hřiště bylo vybráno jako jedno z 20 nejlepších golfových hřišť, které musíte za svůj život navštívit. Je to ráj pro každého golfistu, obklopený nádhernou přírodou a tyrkysovými vodami Indického oceánu. Zdejší hra není jen o golfu, ale o zážitku jako takovém. Ve spolupráci s Mezinárodní asociací golfových touroperátorů (IAGTO) zaručuje Ile Aux Cerfs nejvyšší standardy kvality. Když si zarezervujete pobyt v resortech Sugar Beach nebo Long Beach, můžete si užít hru na obou stranách ostrova – na východní i západní části.

Anahita: Výzva pro náročné golfisty

Dalším unikátem na Mauriciu je Anahita, první a jediné hřiště postavené podle standardů USGA v celém Indickém oceánu. Toto mistrovské hřiště s PAR 72 je opravdovou výzvou pro zkušené hráče. Šest jamek nabízí úchvatné výhledy na oceán a široké fairwaye. Pět odpališť zajišťuje hru pro golfisty všech úrovní. Co však dělá Anahitu skutečně výjimečnou, je závěrečná jamka, která je považována za jednu z nejpůsobivějších na světě. Pokud hledáte kombinaci přírodní krásy a technické náročnosti, Anahita vám to splní do posledního detailu.

Tamarina Golf Club: Spojení techniky a přírody

Pokud máte rádi technicky náročné hřiště s krásnými přírodními scenériemi, pak vás nadchne Tamarina Golf Club. Toto hřiště navržené renomovaným architektem Rodney Wrightem nabízí úžasné výhledy na pohoří Rempart a zátoku Tamarin. Kombinace technických výzev a dechberoucí přírody zaručuje, že si zde přijdou na své nejen hráči, ale i ti, kdo hledají estetický zážitek z každé hry. Infrastruktura a služby jsou zde na nejvyšší úrovni, což dělá z Tamariny ideální volbu pro náročné golfisty, kteří hledají nezapomenutelné okamžiky na greenech.


Mauricius jako golfová destinace je perfektní volbou pro každého, kdo chce zkombinovat odpočinek v luxusním prostředí s hrou na světově proslulých hřištích. Ať už jste začátečník, který hledá nádherné scenérie, nebo zkušený golfista toužící po technické výzvě, Mauricius vás nezklame. Připravte se na dovolenou, kde se vaše vášeň pro golf spojí s objevováním exotického ráje!