Zavřete oči a představte si pláž… co vidíte? Nádherné místo se se stopami v bělostném písku, vlny lámající se o skaliska, palmy, exotické ptáky a úžasné výhledy na moře? Pak určitě vidíte jednu z pláží seychelských ostrovů 🙂 Projděte se s námi po těch nejkrásnějších….

Seychely, tedy přesně Seychelskou republiku, tvoří 115 ostrovů ležících jižně od rovníku a severovýchodně od Madagaskaru. Jen 33 z nich je však obydlených. Ostrovy jsou dvojího druhu. Vnější ostrovy představují ploché korálové atoly a Vnitřní, kam patří i ty nejznámější – Mahé, Praslin a La Digue – tvoří masivní žulová skaliska. Právě tyto obrovské žulové kameny jsou typické pro ty nejznámější seychelské pláže….

Pláže na ostrově Mahé

Ostrov Mahé je největším seychelským ostrovem, najdete na něm kolem 60 pláží. Každá z nich je jiná, každá má své kouzlo. Koupání, opalování, šnorchlování – záleží jen na vás, jak v pohádkových zátokách s průzračným mořem, bílým pískem, korály a žulovými balvany budete trávit čas.

Anse Soleil beach 

Na krásnou, poměrně malou pláž Anse Soleil, ležící na severozápadě ostrova, se dostanete po stejně pojmenované cestě. Nádherné místo není tak často navštěvované turisty, dýchne tu proto na vás až intimní atmosféra. V této krásné oáze si člověk prostě musí jen tak lehnout a užívat si přírodu a výhled na oceán. Odpočinek a opalování, plavání nebo šnorchlování – to všechno pláž nabízí. Určitě tu zůstaňte až do večera, protože západy slunce vás doslova okouzlí. A když vás náhodou přepadne chuť na něco dobrého, postarají se o vás v místní restauraci. Z hotelu Beachcomber Anse Soleil to budete mít na tuto krásnou pláž opravdu kousíček.  

Anse Boileau 

Dlouhá pláž Anse Boileau se rozkládá u pobřežní silnice na jihozápadě Mahé. Už brzy ráno tady potkáte rybáře, kteří vám ke koupi nabídnou čerstvě ulovené ryby. Stromy takamaka a pár palem oddělují pláž od vedlejší ulice. Na jejím konci stojí výborná restaurace Chez Plume, kde si vychutnáte místní kuchyni, hlavně plody moře. A nezapomeňte na zdejší výborný dezert – coconut cake s místním Takamaka rumem. Ubytovat se můžete v hotelu Auberge D´Anse Boileau a budete bydlet téměř přímo na pláži.

Beau Vallon

Největší a zároveň jedna z nejpopulárnějších pláží ostrova se nachází na severním pobřeží, pouhé 3 km od hlavního města Victoria. Najdete na ní vše, co si představujete pod pojmem ideální dovolená – jemný bílý písek, průzračnou vodu, restaurace, obchůdky, půjčovnu lodí a školu potápění. Pláž je tu bezpečná pro vás i vaše děti. Nejsou tady podvodní proudy ani medúzy, navíc tu na vše dohlíží plavčík. Můžete se kochat krásným výhledem na oceán, na ostrovy Silhoutte a North Island v dáli a pozorovat tu můžete i mořské želvičky. Na Beau Vallon potkáte i místní rybáře, kteří zde prodávají své úlovky. Dlouhá pláž je mimo jiné skvělá pro večerní romantické procházky. Chcete to mít blízko? V blízkosti pláže se nachází řada pěkných hotelů, například Berjaya Praslin Beach, H Resort Beau Vallon Beach, Coral Strand nebo resort Savoy. (video)

Anse Intendance

Na jihu ostrova najdete pláž Anse Intendance, která bývá řazena mezi nejkrásnější pláže na ostrově Mahé. Omývají ji obrovské vlny, proto je ideální pro surfaře. Na jemném bílém písku se skvěle leží a opaluje. Anse Intendance je jedno z mála míst na ostrově, kde mořské želvy stále ještě kladou vejce.

Anse Major 

Na pláž Anse Major, na severozápadu ostrova Mahé, se dostanete pouze lodí nebo procházkou z vesničky Danzil. Procházka krásnou přírodou trvá hodinu a půl. Cestou budete míjet působivé skalní útvary. Další oblíbený přístup vede z pláže Beau Vallon výletní lodí s proskleným dnem. Na pláži Anse Major si užijete plavání i šnorchlování.

Grand Anse 

Na severu ostrova se nachází Grand Anse. Tato krásná pláž určitě stojí za návštěvu i přesto, že plavání si tu příliš neužijete. Plavat dál od břehu tu není bezpečné kvůli silným spodním proudům vody. Na své si tu ale rozhodně přijdou zdatní surfaři.

Sunset Beach 

Na závěr našeho výběru pláží ostrova Mahé jsme si nechali Sunset Beach, malou pláž na severozápadě. Na pláži s bílým pískem a typickými žulovými balvany si ve dne užijete opalování, plavání a šnorchlování, ale i překrásné výhledy na okolní ostrovy Silhouette a North Island. Ale ta pravá romantika sem přichází až se soumrakem. Toužíte-li po romantických večerech, tak tohle místo je pro vás – už podle svého názvu – tím pravým. Pozorování západu slunce z této pláže vám doslova vezme dech.

 

Pláže na ostrově La Digue

Pláže ostrova La Digue často figurují na prvních místech žebříčků s nejkrásnějšími plážemi světa. Na tomto malém ostrově si stačí půjčit kolo a vybrat si pro sebe tu nejhezčí. Ale bude to těžké. Každá z místních pláži je prostě úžasná…

Grand Anse Beach

Pláží snů – a to doslova – je Grand Anse Beach na severu ostrova. Až se po ní projdete nebudete schopni slova, tak vám vezme dech. Čekali byste tu davy turistů, ale je tu klid. Můžete dovádět ve vlnách, opalovat se nebo se jen tak procházet. A v místní výborné restauraci můžete zažít i gurmánský zážitek, třeba v podobě výborně upravené čerstvé ryby.

Anse Source d’Argent

Titul nejfotografovanější pláže prý drží Anse Source d´Argent, proto je často vyhledávaná k romantickým svatbám. Ani vy ji rozhodně nemůžete vynechat. Pláž si nejlépe vychutnáte v odpoledních hodinách, kdy tu není tolik turistů. Opalovat se tu budete na tom nejjemnějším lehce narůžovělém písku, před sebou budete mít průhledný zářící oceán lemovaný žulovými kameny. Se šnorchlem tu můžete i prozkoumávat rozmanitost zdejšího podmořského světa. Věřte nám, nebudete chtít odejít…

Anse Bonnet Carré a L’Union  

Kousek od Anse Source d´Argent leží další krásné pláže – Anse Bonnet Carré a L´Union. I tady si skvěle zaplavete nebo zašnorchlujete. Navíc se tu často potkáte s místními obyvateli. V blízkosti pláže se můžete ubytovat v cenově zajímavém hotelu Fleur De Lys.

 

Pláže na ostrově Praslin

A do třetice ostrov Praslin, i jeho pláže dominují v žebříčcích  těch nejnádhernějších pláží na světě. I jeho pláže nabízejí ten nejjemnější písek a koupání v krásně vyhřátém oceánu.

Anse Lazio

Za nejlepší pláž ostrova mnozí označují Anse Lazio. Pláž je v nabídce mnoha výletů, dojet se k ní dá autem nebo autobusem. Čeká tu na vás dlouhá pláž s jemným pískem a pozvolným přístupem do moře. Palmy vám umožní odpočinek ve stínu, nechybí tu ani typické žulové kameny, kolem nichž jsou perfektní podmínky ke šnorchlování. Ohromí vás krása a pestrost podmořského dna. Den můžete zakončit ve výborných restauracích Bonbon Plume nebo Le Chevalier. Luxusní hotelový resort Constance Lemuria se pak postará o vaše ubytování s prvotřídním servisem.

Grand Anse

Nejdelší pláží je zátoka Grand Anse. Ani na ní nechybí typická žulová skaliska. Dobře se tu plave a užijete si tu i spoustu dalších vodních sportů. A můžete také vyrazit na výlet lodí spojený s rybařením. Určitě vám vyhládne, pak si dopřejte něco dobrého v restauraci přímo u pláže.

Anse Volbart 

Máte raději, když je živo? Pak doporučujeme pláž Anse Volbart na severu ostrova, které se také často přezdívá zlaté pobřeží. Je to živější pláž, plná restaurací, obchodů a hotelů. Jedním z nich je například  hotel Le Duc De Praslin. Také jsou vám tu k dispozici mnohá potápěčská centra.

Anse Georgette 

Pro mnohé návštěvníky Seychel je pláží snů Anse Georgette na severozápadním pobřeží. Dostanete se na ni přímo z oceánu anebo přes Lémuria Resort – ano, pokud se ubytujete právě tady, budete mít jednu z nejnádhernějších pláží pro sebe. Nechybí ani typické žulové kameny, které dotvářejí atmosféru úplného ráje na zemi. Skvěle si tu zaplavete nebo můžete objevovat bohatý podmořský svět. 

Anse La Farine

Na závěr našeho putování po plážích ostrova Praslin jsme si nechali Anse La Farine. Tato malá pláž vás uchvátí přírodou ve svém okolí. Do tohoto malého ráje se dostane pouze lodí, ale stojí to zato.

 

Na seychelských ostrovech nemůžete udělat chybu :-). Ať se vydáte kamkoli, všude budete uchváceni nádherou pláží, jemností písku, modří oceánu… Seychely jsou prostě rájem.

#elixirkaRadana