Řekne-li se Mauricius, neobjeví se úsměv na tváři jen těm, kteří rádi tráví svou dovolenou na pláži. Mauricius je totiž rájem i pro milovníky golfu. Tento zelený ostrov není příliš veliký, přesto nabízí opravdu mnoho golfového vyžití. Uspokojí jak začínající hráče, tak úplné profesionály.

Mauricius má pro golfové nadšence jednu velkou výhodu – vstup na golfová hřiště je pro hotelové hosty zahrnut v ceně ubytování (golfový vozík za příplatek). Chcete navštívit více hřišť? Ani to není problém, ceny jsou tu velmi přijatelné. Všude se o Vás postará opravdu milý personál. Na většině hřišť si tedy místo starostí s nošením těžkých holí můžete raději objednat nějaký ten drink pro zpříjemnění hry. A co víc – na Mauriciu je nádherná příroda. Například na jeleny můžete narazit nejen při hře, ale třeba i během večeře v golfové restauraci.

Mauricijské golfové lahůdky

Podél krásné pláže u luxusního hotelového resortu Belle Mare se nachází hřiště The Legend. Šampionské hřiště má 18 jamek, 6014 m, par 72. Dříve se na tomto místě nacházela jelení obora. Překážky jako hluboké bunkery, voda a stromy jsou tady všude. Hráči jistě ocení výhled do krajiny a na mořskou zátoku. A resort se pyšní ještě jedním hřištěm – The Links (18 jamek, délka 5942 m, par 7 par 72), kde se původně nacházel les. V okolí jezera se tak hra stává opravdovou výzvou.

Další možností je Le Golf du Château (18 jamek, 6498 m, par 72), hřiště, které prý bylo navrženo s vášní, láskou a citem pro detail. Jak se to povedlo, se můžete přesvědčit sami. Trasa se vine po úpatí vulkanických hor mezi plantážemi s cukrovou třtinou. Do cesty se vašim odpalům mimo jiných překážek postaví i dvě řeky – Citronniers a St. Martin.

Le Paradis Golf Club (18 jamek, 5924 m, par 72) se nachází mezi pohořím Le Morne a jednou z nejhezčích lagun na ostrově. Tady si musíte dávat pozor, aby vás fantastický výhled neodváděl od hry ☺. Jamka číslo 16 končí přímo na mysu.

Le Touessrok Golf Course (18 jamek, 6452 m, par 72) leží na samostatném ostrově Ile aux Cerfs, a tak si z něj užijete nádherné výhledy na oceán. Na ostrov se z pevniny dostanete lodí za 8 minut. Hřiště je opravdu výzva i pro ty nejzkušenější golfisty! Odpaly vám tady zkomplikují početné stromy, bunkery a především voda – mezi jamkami potkáte celkem devět jezer. Hrát tady je zkrátka originální zážitek, na který budete dlouho vzpomínat. Ti z vás, kteří golfu neholdují, pak určitě ocení zdejší nádhernou pláž.

Tamarina Golf Estate (18 jamek, délka 6886 m, par 72) se nachází na místě původní savany. Výhled na horu Mount Rempart a zátoku Tamarin Vás uklidní i po špatně odpáleném míčku. A to se může stát poměrně často. I tady totiž do hry kromě soupeřů vstupuje mnoho bunkerů a stromů.

The Anahita Golf Course (18 jamek, 6828m, par 72) s více odpališti nabízí příjemnou hru pro různě pokročilé hráče. Na všechny tady čekají nádherné výhledy, především na oceán. Ubytujete-li se v resortu Anahita, budete ráno vstávat s úsměvem na tváři a nebudete se moct dočkat dalších odpálených míčků. Vstup je samozřejmě zahrnut v ceně ubytování.

Gymkhana Golf Club (18 jamek, 5216m, par 71) s 54 bunkery a překážkami nebude nudit ani pokročilé golfisty. Je to nejstarší hřiště na Mauriciu a je zasazeno do nádherné přírody. Po golfu si navíc můžete zaplavat v bazénu, zahrát tenis, squash nebo potrápit kondici ve fitness centru.

A pokud Vaše drahé polovičky golfu příliš neholdují, mohou – kromě odpočinku na nádherných plážích – strávit den třeba nakupováním, a to za velmi zajímavé ceny. Mohou poznávat mauricijskou kulturu, místní obyvatelé jsou opravdu přívětiví. V krásných resortech, které pro Vás rádi domluvíme, si užijí nespočet různých aktivit či kosmetických a wellness procedur. A to ještě nepočítáme zajímavé výlety za krásami a historií ostrova. Rozhodně se tedy nemusíte bát, že by Mauricius byl rájem jenom pro golfisty. I když ti se sem ale zcela jistě budou nadšeně vracet. Vždyť kde jinde by našli tak jedinečná i krásně zapeklitá hřiště s volně se potulující zvěří.

Mauricius je zkrátka ideální destinací pro Vaši příští dovolenou – nevšední golfové zážitky s přáteli nebo odpočinek v kruhu rodinném u nádherné pláže.